Alles over het Nederlandse UEFA Cup-avondje

23 oktober 2008, 12:00   Bijgewerkt: 23 oktober 2008, 12:09

Nederlandse voetballiefhebbers hebben een luxe-probleem. Liefst vijf clubs uit de Eredivisie komen vanavond, op vrijwel hetzelfde tijdstip, in actie in het UEFA Cup-toernooi. FCUpdate.nl blikt, aan de hand van de vijf wedstrijden van de Nederlandse clubs, vooruit op een mooi Europa Cup-avondje.

SC Heerenveen- AC Milan (20.45 uur, live op Nederland 3)

Afwezig bij Heerenveen: Daryl Janmaat (lies), Geert-Arend Roorda (knie)

seedorf

seedorf

SC Heerenveen hoopt tegen AC Milan de thuisvorm van de afgelopen weken door te trekken. De Friezen imponeerden voor eigen publiek tegen Vitoria Setubal en Ajax (twee keer 5-2). Coach Trond Sollied weet dat Rossoneri niet veel ruimte zullen weggeven. "We krijgen misschien maar een paar kansen en moeten heel efficiënt zijn. Bij Italianen draait alles om rendement. We moeten een superdag hebben." Grote meevaller is de terugkeer van de balvaste aanvalsleider Gerald Sibon, die enkele dagen grieperig in bed doorbracht. Ook de Noorse middenvelder Christian Grindheim, die met overbelaste spieren kampte, is weer inzetbaar.

Aston Villa- Ajax (21.15 uur, om 22.45 uur op RTL 7)

Afwezig bij Ajax: Ismail Aissati (knie), Mitchell Donald (knie), Eyong Enoh (lies), Dennis Gentenaar (rug), Jan-Arie van der Heijden (knie), Maarten Stekelenburg (schouder), Miralem Sulejmani (hamstring)

Aanvaller Dario Cvitanich keert terug in de wedstrijdselectie van Ajax. De Argentijn is hersteld van een blessure aan zijn hamstring. De jonge Belgische verdediger Toby Alderweireld is op het laatste moment aan de groep toegevoegd. Bij Aston Villa kan Wilfred Bouma niet in actie komen vanwege een zware enkelbreuk. De Oranje-international gaat het duel met vertrouwen vanaf de tribune bekijken. "Gezien het thuisvoordeel denk ik dat Aston Villa als favoriet aan de wedstrijd begint."

AS Nancy- Feyenoord (20.45 uur, live op RTL 7)

Afwezig bij Feyenoord: Denny Landzaat (hamstring), Theo Lucius (teen), Andwele Slory (hamstring), Jon Dahl Tomasson (enkel), Tim Vincken (bovenbeen), Ron Vlaar (knie)

Fortune

Fortune

Goed nieuws voor Feyenoord is dat doelman Henk Timmer en spits Roy Makaay, die de afgelopen dagen niet fit waren, kunnen meedoen. Onder meer Jon Dahl Tomasson, Theo Lucius, Andy Slory en Denny Landzaat zijn echter nog altijd niet van de partij. Meest opvallende man bij tegenstander AS Nancy, dat evenals Feyenoord zeer slecht draait in de eigen competitie, is centrumspits Marc-Antoine Fortuné. De Fransman verdedigde in het verleden enige tijd de kleuren van FC Utrecht.

FC Twente- Racing Santander (20.00 uur, live op Eredivisie Live)

Afwezig bij FC Twente: Theo Janssen (kuit)

Qua niveau oogt Racing Santander zeker niet sterker dan Stade Rennes, de ploeg die in de eerste ronde van het toernooi verslagen werd door FC Twente. Alle ingrediënten lijken voor Twente dan ook aanwezig voor een goed resultaat, zeker ook omdat de ploeg bijna compleet is. Alleen Theo Janssen ontbreekt, voor hem speelt Cheik Tioté. "We hopen op een goede start, zeker omdat zes punten vaak genoeg zijn om de volgende ronde te halen", zei coach Steve McClaren woensdag. En met duels tegen Schalke 04, Manchester City en Paris Saint-Germain nog voor de boeg, zou niets mooier zijn dan om tegen Santander direct de eerste drie punten binnen te hengelen.

Dinamo Zagreb- NEC (20.45 uur, live op TV Gelderland)

Afwezig bij NEC: Collins John (rugblessure)

NEC, dat in de Eredivisie al maanden in topvorm is en zondag de derby tegen Vitesse won, blaakt in elk geval van het zelfvertrouwen. Vleugelspits Saidi Ntibazonkiza, de man met de mooiste achternaam van de Eredivisie, ziet het helemaal zitten. "Ik ben hier voor de drie punten. Die backs van Dinamo zijn geen vleugelspitsen gewend, dat kennen ze helemaal niet", aldus de snelle Afrikaan tegenover Omroep Gelderland. Aan hem de eer om de Kroatische verdedigers kennis te laten maken met het begrip 'vleugelaanvallers'...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen