Heerenveen moet meerdere erkennen in AC Milan

Ger
23 oktober 2008, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen heeft het gelouterde AC Milan in het eigen Abe Lenstra Stadion niet kunnen verrassen. De Friezen gingen donderdagavond met 1-3 onderuit. Het publiek kreeg wel de gewenste entree van Ronaldinho, terwijl Clarence Seedorf negentig minuten op de bank bleef.

antonini

antonini

De Rossoneri presteerden vorig seizoen wisselvallig in de Serie A en eindigden op de vijfde plaats. Om die reden moet het in zilverwerk grossierende AC Milan zich deze voetbaljaargang tevreden stellen met deelname aan de UEFA Cup. De tientallen miljoenen van de veel lucratievere Champions League vloeien nu in de kas van rivalen Internazionale, AS Roma, Juventus en Fiorentina.

ronaldinho

ronaldinho

Ook zonder dat drietal verscheen de Italiaanse grootmacht met voldoende illustere namen binnen de lijnen. De Friese supporters konden zich donderdagavond onder meer vergapen aan Andriy Shevchenko, Kaka, Gennaro Gattuso, Gianluca Zambrotta en Filippo Inzaghi. Bij de thuisclub had coach Trond Sollied in zijn gewaagde 3-5-2 variant een basisplaats voor Goran Popov, waardoor de meer verdedigend ingestelde Kristian Bak Nielsen buiten de basis viel.

In de daaropvolgende minuten liet het aangeslagen SC Heerenveen zich het kaas van het brood eten. Kaka verzorgde vlot opnieuw de assist; Gattuso tikte de 0-2 binnen. Met de wetenschap dat een goed resultaat tegen het gelouterde Milan uit het zicht was verdwenen, zette SC Heerenveen in het laatste kwartier voor rust niettemin nog eens flink aan. Uit een prima pass van Gerald Sibon had Tarik Elyounoussi de aansluitingstreffer op de schoen, maar de Marokkaanse Noor schoof de bal naast de paal.

In de laatste twintig minuten kon het thuispubliek toch nog twee keer applaudisseren. Eerst voor de entree van smaakmaker Ronaldinho en in de slotfase voor een Friese eretreffer. Na een overtreding van Guiseppe Favalli op Paulo Henrique floot scheidsrechter Rodriguez Santiago voor een strafschop. Met een rasechte 'Panenka' pakte Pranjic het buitenkansje uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen