'Lucky' Australië zet volgende stap richting WK

19 november 2008, 17:55   Bijgewerkt: 19 november 2008, 18:03

Australië is weer een flinke stap dichter bij deelname aan het WK van 2010. De ploeg van bondscoach Pim Verbeek boekte woensdag een onterechte, maar zeer belangrijke 0-1 overwinning op bezoek bij Bahrein en staat hierdoor met negen punten uit drie wedstrijden fier aan kop in groep 1 van de Aziatische kwalificatiezone.

Australië, met PSV'er Jason Culina en voormalig FC Twente-speler Luke Wilkshire in de basis, speelde een draak van een wedstrijd in Bahrein. Met name voor rust hadden de Socceroos helemaal niets in te brengen tegen de thuisploeg, die in aanvaller Jaycee John zijn uitblinker kende. Na de pauze kwam Australië iets beter in de wedstrijd, maar de beste kansen bleven voor Bahrein. Het wachten leek op de 1-0 voor het oliestaatje, maar in de derde minuut van de blessuretijd bezorgde Mark Bresciano (foto) de Australiërs, met Brett Holman als invaller, alsnog de overwinning.