Maaskant: "Dit blijft voor ons een topwedstrijd"

25 december 2008, 13:14   Bijgewerkt: 25 december 2008, 13:29

Feyenoord en NAC Breda zijn dit jaar de enige teams uit de Eredivisie die in actie komen op tweede kerstdag. Beide teams treffen elkaar om 14.30 uur in de Rotterdamse Kuip. Door alle blessures en schorsingen moet het ploeterende Feyenoord aantreden met een veredelde jeugdploeg, waardoor NAC een uitgelezen kans lijkt te hebben om voor het eerst in de clubhistorie te winnen in de Kuip. Maar gemakkelijk wordt het zeker niet, denkt trainer Robert Maaskant.

"Feyenoord kan dan een moeilijk seizoen draaien tot nu toe, het blijft voor ons een topwedstrijd. Kijk, en Feyenoord pakt wél bijna een gelijkspel tegen PSV, ondanks alle problemen. Dus ja, zeg het maar...", zegt hij op de NAC-website.

Sinds de invoering van het betaald voetbal, in 1956, wacht NAC tevergeefs op een overwinning in de Kuip. "Ik het maar even in de kleedkamer opgehangen, dat gegeven dat NAC er nog nooit gewonnen heeft. De spelers weten het wel, maar worden nu continu met de neus op de kille feiten gedrukt", aldus Maaskant, die graag vrijdag een eind zou maken aan deze negatieve reeks in Rotterdam-Zuid.

"Als we daar willen winnen, of minimaal een punt halen, dan zullen we het toch zelf moeten afdwingen. We hebben de ploeg om op de counter te spelen, maar ik wil bij vlagen ook dat we brutaal vooruit spelen. Ik zie zeker mogelijkheden, maar zo gemakkelijk als sommige supporters er over denken, gaat het zeker niet worden."

Overigens moet NAC het stellen zonder de geschorste Csaba Feher en de geblesseerden Tommie van der Leegte, Martijn Reuser en Kurt Elshot. Achter de namen van Rob Penders en Anthony Lurling staat nog een vraagteken. Maaskant heeft echter goede hoop dat beide spelers kunnen meedoen. "Eerste kerstdag is een heilige dag toch? Misschien dat iedereen dan plotseling hersteld is", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen