Timmer boos om 'laffe en gemene' berichten in media

14 december 2008, 08:23

Henk Timmer is boos. De doelman van Feyenoord vindt dat media de afgelopen dagen aan 'stemmingmakerij' hebben gedaan, met de berichtgeving over de problemen die er zouden zijn tussen de Rotterdamse spelersgroep en trainer Gertjan Verbeek. "De supporters zijn gewoon voorgelogen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Deze week gebeurde het twee keer dat een groot landelijk dagblad, De Telegraaf op zondag en het AD enkele dagen later, groot uitpakte met een bericht over de problemen tussen de spelersgroep van Feyenoord en coach Verbeek. Volgens beide kranten was één ding duidelijk: de meeste spelers zouden de coach liever zien vertrekken. Een stemronde, gehouden tijdens een praatsessie op maandag, zou duidelijk hebben gemaakt dat slechts vier spelers Verbeek nog steunden.

el ahmadi
verbeek

verbeek]}Op vrijdag noemde Giovanni van Bronckhorst deze berichten al 'totale onzin'. Hij had zelfs een korte verklaring opgesteld, waarin hij stelde zich 'totaal niet te herkennen' in de verhalen die verschenen waren. Doelman Henk Timmer ging zaterdag, na afloop van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen koploper AZ, zelfs een stapje verder. "Ik vind het laf en gemeen, wat er allemaal geschreven is. Fans worden voorgelogen, er klopt allemaal geen hout van."

"Het lijkt wel of iedere journalist of columnist het beter wil weten", vervolgt de doelman, die vooral verbaasd was over de verhalen dat er gestemd zou zijn over de positie van Verbeek. "Ik kan jullie garanderen dat er niet gestemd is. Echt niet, om zoiets ga ik niet liegen. Dus ik snap niet waar dat soort berichten vandaan komen."

Dat was voor Timmer nog niet alles, want de keeper had zich ook gestoord aan de reacties op de verklaring die Van Bronckhorst vrijdag gaf. Uit allerlei hoeken werd gesuggereerd dat de aanvoerder een briefje had voorgelezen, die was opgesteld door de persvoorlichter van de club. "Gio werd in kranten neergezet als een kleine jongen die een briefje moest voorlezen. Dat vind ik beneden alle peil. Ik zat namelijk naast hem toen hij dat briefje opstelde. Dat heeft Gio gewoon zelf gedaan, daar heeft hij echt geen persvoorlichter voor nodig. Het was een verklaring die hij afgaf, namens de spelersgroep, om te verduidelijken dat we volledig achter de trainer staan."

Volgens Timmer is er nu maar één manier om uit de negatieve spiraal te komen, waarin Feyenoord zich bevindt. "We moeten rustig blijven. Ik kwam net Dirk Scheringa tegen, hij zat vorig seizoen met AZ in exact eenzelfde situatie. Ze hebben daar de rust bewaard en alles is goed gekomen. Dat moet voor ons een voorbeeld zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen