Volendam buigt in blessuretijd toch voor Groningen

3 mei 2009, 16:58

FC Volendam wacht een spannende slotronde in de Eredivisie. Het elftal van trainer Frans Adelaar verloor zondag in eigen stadion met 0-1 van FC Groningen. Invaller Tim Matavz scoorde in de laatste minuut van de blessuretijd. Volendam kan door de nederlaag nog altijd rechtstreeks degraderen.

De Noord-Hollandse club, die vorig seizoen promoveerde, moet nu hopen dat Feyenoord volgende week van Roda JC wint. Als dat gebeurt, ontloopt Volendam sowieso rechtstreekse degradatie. Roda verloor zondag met 0-1 van Willem II en staat nu laatste met 27 punten. Volendam blijft door het verlies staan op 28 punten. De Graafschap, dat in de slotfase met 0-1 won bij NAC, heeft nu 29 punten. Ook ADO Den Haag heeft 29 punten. Volendam speelt de laatste speelronde in Doetinchem tegen De Graafschap, ADO ontvangt Vitesse.

FC Groningen bezorgde Volendam de eerste thuisnederlaag in de competitie sinds 8 februari. PSV was destijds met 5-3 te sterk. Volendam bleef daarna ongeslagen tegen NEC (1-1), Vitesse (1-0), Feyenoord (2-1) en Sparta Rotterdam (3-0). Alleen SC Heerenveen wist in de halve finale van het bekertoernooi te winnen in Volendam: 0-2.

Tegen FC Groningen hoopte FC Volendam juist verder afstand te nemen van Roda en De Graafschap. FC Groningen, dat al zeker is van deelname aan de play-offs, wilde aan dat scenario echter niet meewerken.

Het elftal van trainer Ron Jans deed er alles aan de wedstrijd in Volendam te winnen en kreeg voldoende kansen, net als de thuisclub. Een kwartier voor tijd keurde scheidsrechter Ruud Bossen een doelpunt van Evgeniy Levchenko af. Aan de andere kant kreeg Arvid Smit een enorme kans, maar hij schoot over.

Toen de blessuretijd van vier minuten er bijna op zat, viel het doelpunt alsnog. Matavz schoot de bal uiteindelijk binnen. De tegentreffer zorgde voor mineur in Volendam. De opluchting bij het thuispubliek was echter groot toen bleek dat Roda eveneens had verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen