Koevermans maakt het verschil voor PSV

23 augustus 2009, 16:20

Dankzij Danny Koevermans is PSV ontsnapt aan puntverlies tegen NAC Breda. Met twee puntgave treffers boog de spits, die na rust als invaller in de ploeg kwam, een 0-1 achterstand hoogstpersoonlijk om in een 2-1 voorsprong. In de slotminuut bepaalde Ibrahim Afellay vervolgens de eindstand op 3-1. 

Met zijn twee treffers bewees Koevermans niet alleen heel PSV, maar ook zichzelf een uitstekende dienst. Sinds de komst van Ola Toivonen moet de 30-jarige Schiedammer genoegen nemen met een rol als reserve, maar mogelijk komt daar nu verandering in. Zeker ook omdat Toivonen er tegen NAC Breda, eigenlijk al voor de zoveelste keer, heel weinig van bakte.

Toivonen begon het seizoen goed met twee treffers tegen VVV Venlo, maar daarna stokte zijn productie. Tegen Ajax was hij vorige week al vrijwel ontzichtbaar en ook tegen NAC kwam hij amper in het stuk voor. Hiermee kwam een oud euvel van Toivonen aan het licht: tegen teams uit het linkerrijtje van de Eredivisie presteert hij, sinds hij in januari zijn debuut maakte op de Nederlandse velden, zelden goed.

Koevermans daarentegen bewees tegen NAC Breda dat hij nog altijd zo scherp als een mes is. De spits mocht in de tweede helft in de ploeg komen in plaats van Otman Bakkal en had slechts twee kansen nodig om twee keer te scoren. Eerst werkte hij een prima voorzet van Stanislav Manolev binnen en even later deed hij hetzelfde met een lage pass van Danko Lazovic. Beide inzetten van Koevermans verdwenen keihard in de korte hoek, onhoudbaar voor keeper Ten Rouwelaar.

Met zijn twee goals voorkwam Koevermans dat PSV tegen het derde puntverlies van het nog prillen seizoen aan zou lopen. Al vroeg in de eerste helft was de thuisclub namelijk op achterstand gekomen door een treffer van Edwin de Graaf. Lang hielden de bezoekers uit Breda deze voorsprong vast, maar na beide voltreffers van Koevermans was de koek op.

Scheidsrechter Luinge blies de wedstrijd daarna nog nieuw leven in door PSV'er Rodriguez om dubieuze redenen een directe rode kaart te geven, maar PSV gaf de winst niet meer weg. Uit een counter maakte Afellay zelfs nog de derde treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen