Koevermans: "Onder Rutten hoor ik er weer bij"

24 augustus 2009, 01:30   Bijgewerkt: 24 augustus 2009, 09:14

Het is een tijdje stil geweest rond Danny Koevermans, maar tegen NAC Breda stond hij er weer. Met twee goede doelpunten hielp hij PSV over het dode punt. Als invaller, want een vaste basisplaats heeft hij sinds de komst van Ola Toivonen niet meer. "Maar door middel van dit soort invalbeurten hoop ik steeds dichter tegen een basisplaats aan te komen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Relativeren kan hij wel. Na zijn treffers tegen NAC Breda was Koevermans natuurlijk de grote held van PSV en wilde iedereen hem spreken. "Maar als ik volgende week een kans mis, roept iedereen weer dat ik er niets van kan. En vorige week, na de wedstrijd tegen Ajax, had ook niemand het over Danny Koevermans. Nu wel ja, omdat ik scoorde. Maar het is zó opportunistisch allemaal", verzuchtte de spits.

Eigenlijk zit Koevermans op de bank, sinds Toivonen in januari overkwam van Malmö FF. De Zweed is nu de vaste man in de punt van de aanval, Koevermans mag alleen af en toe als invaller opdraven. Toch is zijn rol onder Fred Rutten heel anders dan onder diens voorganger Dwight Lodeweges, benadrukt de voormalig international.

wissel

wissel

Een gesprek met Rutten over zijn rol hoeft Koevermans voorlopig niet. "Nee hoor. Ik hoef geen gesprek. Ik ben nu wisselspeler en als de trainer me in de ploeg brengt, moet ik gewoon doen wat er van me gevraagd wordt. Hopelijk slaag ik er dan op een gegeven moment in om een basisplaats te veroveren. Want natuurlijk zou het mooi zijn om vaker een hoofdrol te vervullen, zoals nu tegen NAC. Maar met een rol als reserve kan ik voorlopig ook leven, hoor. Ik heb het nog prima naar mijn zin hier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen