Bilic: "Natuurlijk kan Engeland het WK winnen"

10 september 2009, 10:28   Bijgewerkt: 10 september 2009, 10:33

Slaven Bilic is diep onder de indruk geraakt van Engeland. De bondscoach van Kroatië zag hoe zijn elftal woensdag op Wembley compleet weggespeeld werd door de Engelsen (5-1), die zich daarmee kwalificeerden voor het WK van 2010. En Engeland reist als absolute favoriet voor de wereldtitel naar Zuid-Afrika, vindt Bilic.

"Gezien het spel van vanavond, kan Engeland absoluut wereldkampioen worden", zei de Kroatische bondscoach direct na de galavoorstelling in Londen. "Pas na een half uur gaven ze een verkeerde pass. Daarvoor combineerden ze ons helemaal weg, ze speelden perfect voetbal. Het is niet eenvoudig om elke wedstrijd zó goed te spelen, maar als ze zo doorgaan kunnen ze natuurlijk de wereldtitel pakken."

Bilic had de afgang op Wembley niet verwacht. "Nee, zelfs niet in mijn nachtmerries. We mochten van geluk spreken dat het bij rust slechts 2-0 was, het had ook al 5-0 kunnen zijn. Onze keeper was fantastisch, hij heeft ons regelmatig gered. Ik wil Engeland graag feliciteren met deze geweldige prestatie", aldus de coach.

Door de nederlaag op Wembley heeft Kroatië deelname aan het WK niet meer in eigen hand. De ploeg moet hopen dat rivaal Oekraïne nog minimaal twee punten laat liggen. De Oekraïeners spelen nog tegen Engeland (thuis) en Andorra (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen