Schalke 04 in grote financiële problemen

Ger
26 oktober 2009, 19:25   Bijgewerkt: 26 oktober 2009, 20:37

Na RKC Waalwijk in Nederland zit ook het Duitse Schalke 04 in grote financiële problemen. De club uit Gelsenkirchen kreeg maandag te horen dat de schuld liefst 137 miljoen euro bedraagt. Daarnaast hebben de Königsblauen nog verplichtingen voor een totaalbedrag van 100 miljoen.

Om aan licentieverlies - de Duitse voetbalbond wil voor zaterdag een noodplan zien - en faillissement te ontkomen, lijken verkoop van spelers, ontslag van medewerkers en het afstoten van dochterondernemingen onafwendbaar. Clemens Tönnies, voorzitter van de raad van toezicht, probeerde de paniek te bezweren na de nieuwe jobstijding. "Ik ben nog altijd de rust zelve. We moeten voort met de arbeid en winnen", aldus Tönnies.

In de strijd om het voortbestaan zal de Bundesligaclub hoe dan ook iets moeten doen aan de enorme personeelskosten. Die bedragen voor de uitgebreide selectie liefst 69 miljoen euro. De contracten van dure krachten als Halil Altintop, Levan Kobiashvili en Kevin Kuranyi lopen aan het eind van het seizoen af. Verkopen levert dus geen grote transfersommen meer op, maar wel een flinke besparing aan salariskosten. Dat geldt ook voor Albert Streit, die in onmin leeft met trainer Felix Magath, en naar verluidt 2,5 miljoen verdient.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen