Robben held van Bayern op Old Trafford

7 april 2010, 22:38   Bijgewerkt: 7 april 2010, 23:32

Louis van Gaal staat met Bayern München in de halve finale van de Champions League. Tegen Manchester United kwamen de Duitsers al voor rust met 3-0 achter, maar door goals van Olic en Robben knokte het zich terug naar 3-2. Dat was, na de 2-1 zege in München, precies genoeg. De 'winnende' treffer van Robben was prachtig: hij volleerde de bal vanaf zestien meter achter Van der Sar.

De prestatie van Bayern was sensationeel, zeker gezien de eerste fase van de wedstrijd in Manchester. Na zeven minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg, een half uurtje later 3-0. Wie op dat moment geld ingezet had op een halve finaleplaats voor Bayern, had rijk kunnen worden. Helemaal niets wees er op dat Bayern München iets te vertellen zou hebben op Old Trafford, het huis waar Manchester United heerst.

Eerst verslikte Bayern-doelman Hans-Jörg Butt zich in een schot van de jonge Darren Gibson, even later was Nani succesvol met een prachtig hakballetje achter zijn standbeen langs. Manchester United ging als een speer, Bayern kon niets anders doen dan toekijken en naar adem happen. Toen opnieuw Nani er na 41 minuten zelfs 3-0 van maakte, leek de boel beklonken. Want met deze stand had het machteloze Bayern nog twee doelpunten nodig om alsnog door te bekeren.

Dat leek onmogelijk tegen het superieure Manchester, maar een snelle goal van Olic bracht weer wat hoop in de Duitse harten. Die hoop kwadrateerde toen Man United-verdediger Rafael vroeg in de tweede helft een overtreding beging op Franck Ribery. De jonge Braziliaan kreeg van coach Ferguson de voorkeur boven routinier Gary Neville, maar dupeerde zijn elftal door tegen zijn tweede gele kaart van de avond aan te lopen. Plots was het elf tegen tien en begon de thuisploeg te wankelen. Het liet het initiatief aan Bayern en wachtte op de eigen helft op de dingen die komen gingen.

De stunt van Bayern was hiermee compleet. De ploeg is voor het eerst sinds 2001 door naar de laatste vier van de Champions League, waarin het stuit op Olympique Lyon. Minpunt is wel dat Bayern in de eerste wedstrijd tegen de Fransen zijn aanvoerder Mark van Bommel moet missen. De Nederlander kreeg in de eerste helft tegen Manchester een gele kaart en is automatisch geschorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen