Leekens 'erg trots' weer bondscoach te zijn

3 mei 2010, 22:53   Bijgewerkt: 3 mei 2010, 22:58

Georges Leekens bevestigde maandagavond in het programma Extra Time op de Belgische televisie dat hij bondscoach van België wordt. De deal is nog niet honderd procent rond, maar hij is er van overtuigd dat op korte termijn de laatste puntjes op de i gezet worden. "We hebben een principieel akkoord, ik ben ervan overtuigd dat dit gentlemen's agreement zal worden gerespecteerd", stelt hij.

Leekens was eerder tussen 1997 en 1999 trainer van de Belgische ploeg. "Ik ben erg trots dat ik deze taak een tweede keer op mij mag nemen. Het belangrijkste is dat we binnenkort resultaten behalen, goed voetbal proberen te brengen en het EK van 2012 halen. Ik zal mijn best doen om België te brengen waar het moet staan", zegt de oud-trainer van Roda JC, die een contract voor twee jaar tekent bij de Belgische bond. Volgens hem reageerden diverse spelers enthousiast op zijn aanstelling. "Ik heb al enkele sms'jes gekregen van spelers die graag opgeroepen willen worden."

Tijdens een oefenduel tegen Bulgarije op 16 mei zit Leekens voor het eerst op de bank bij België. Toch vertrekt hij niet per direct bij zijn huidige club KV Kortrijk. "Mijn contract bij KV Kortrijk tot 30 juni zal ik uitdoen. Ik zal dus toch even twee jobs moeten uitoefenen midden mei tegen Bulgarije. Vanaf 1 juli ben ik voltijd bondscoach."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen