Wisselvallig Oranje te sterk voor Mexico

Ger
26 mei 2010, 21:51   Bijgewerkt: 26 mei 2010, 23:09

Het Nederlands elftal is de oefencampagne op weg naar het WK in Zuid-Afrika met een zege begonnen. Op Duits grondgebied won Oranje woensdagavond met 2-1 van Mexico. Robin van Persie was twee keer trefzeker.

Voor Bert van Marwijk was de krachtmeting met Mexico de laatste mogelijkheid om enkele 'twijfelgevallen' aan het werk te zien. De keuzeheer van Oranje moet nog vier internationals uit zijn voorlopige WK-selectie teleurstellen. In het kletsnatte Freiburg kregen Demy de Zeeuw, Khalid Boulahrouz, Edson Braafheid, Stijn Schaars en Ibrahim Afellay vanaf de start de kans om hun visitekaartje af te geven.

bank

bank

Van Marwijk zag vanaf de bank vooral Afellay aangenaam verrassen. De door Hamburger SV begeerde middenvelder van PSV was in een zeer behoorlijke beginfase - waarin Rafael van der Vaart onder meer de paal trof - bij menig aanval betrokken. Na een klein kwartier had Robin van Persie al moeten profiteren van puik voorbereidend werk van Afellay, maar de aanvaller van Arsenal drukte de bal naast.

Vlak voor het rustsignaal leverde een combinatie tussen Afellay en Van Persie alsnog een doelpunt op. De aanvaller volleerde een afgemeten voorzet fraai in de verre hoek. Nederland haalde overigens niet zonder kleerscheuren de pauze. Van der Vaart liep halverwege de eerste helft een blessure op aan zijn pols, terwijl John Heitinga enige tijd liggend doorbracht na een botsing met Alberto Medina. Beide spelers konden evenwel verder voetballen.

Door het povere spel van Oranje in de tweede 45 minuten viel het voor Van Marwijk niet mee om enkele invallers goed te beoordelen. Spelers als Vurnon Anita en Orlando Engelaar konden in de tweede helft geen stempel op de wedstrijd drukken. Het is evenwel de vraag hoe sterk Van Marwijk nog twijfels heeft over de invulling van zijn WK-selectie. De oefenmeester maakt naar verwachting al donderdag zijn definitieve groep van 23 spelers bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen