Paraguay groepswinnaar na bloedeloze 0-0

24 juni 2010, 17:52   Bijgewerkt: 24 juni 2010, 19:36

Paraguay is de verrassende groepswinnaar geworden in poule F van het WK. Het Zuid-Amerikaanse land had aan een 0-0-remise tegen Nieuw-Zeeland voldoende om de eerste plaats te behouden. De Nieuw-Zeelanders kunnen door de 3-2-overwinning van Slowakije op Italië het toernooi verlaten. Met opgeheven hoofd, dat wel.

Paraguay wist voorafgaand aan het duel dat een punt hoe dan ook zou volstaan om de tweede ronde te halen. De Zuid-Amerikanen wilden de Nieuw-Zeelanders toch verslaan, zo kondigden ze aan. Want dan zou Nederland in de achtste finales immers worden ontlopen. Van de vooraf uitgesproken aanvallende intenties kwam echter amper iets terecht in Polokwane.

Nieuw-Zeeland vond het ondertussen wel best dat het 0-0 bleef. Bij die uitslag zou het, ervan uitgaande dat er ook geen goals zouden vallen bij Italië - Slowakije, kans houden op de tweede ronde. Het lot zou dan namelijk moeten beslissen wie er door mag naar de laatste zestien: Italië of Nieuw-Zeeland. En wie had dat van te voren gedacht? The All Whites werden eigenlijk door iedereen gezien als het lelijke eendje van het WK, maar ze streden opeens met de titelhouder om een tweede rondeplek.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen