Paraguay maakt Zuid-Amerikaans kwartet compleet

29 juni 2010, 18:40   Bijgewerkt: 29 juni 2010, 19:07

Op basis van dit wereldkampioenschap heeft Zuid-Amerika Europa afgelost als beste voetbalcontinent ter wereld. Na Uruguay, Argentinië en Brazilië heeft ook Paraguay zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK, door na strafschoppen af te rekenen met Japan. Na 120 minuten was de stand 0-0, waarna een misser van Yuichi Komano in de strafschoppenserie voor de beslissing zorgde.

Vier van de acht kwartfinalisten op dit WK zijn dus Zuid-Amerikaans, een unicum. Ghana is de enige afgevaardigde van Afrika bij de laatste acht, Europa levert drie teams. Dat zijn Nederland, Duitsland en de winnaar van Spanje-Portugal. Gezien de loting zou het zelfs kunnen gebeuren dat de halve finales een volledig Zuid-Amerikaanse aangelegenheid worden. En dat terwijl Zuid-Amerika met slechts vijf landen van de partij was op dit WK, tegenover een 13-koppige delegatie uit Europa.

En dat terwijl coach Gerardo Martino fors ingegrepen had na het gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland. Hij haalde liefst vier spelers uit zijn team en omdat middenvelder Caceres geschorst was, stonden er in Pretoria vijf nieuwe spelers aan de aftrap. De meest opvallende afwezigen waren spitsen Nelson Valdez en Oscar Cardozo. Lucas Barrios en Roque Santa Cruz kregen tegen Japan weer een kans in de aanval.

Paraguay kreeg ook wat kansjes, maar een doelpunt hing nooit echt in de lucht. Een verlenging moest de beslissing brengen en daarin trokken de Zuid-Amerikanen het initiatief weer naar zich toe. Er kwamen kansen voor invallers Valdez en Barreto, maar de langverwachte treffer bleef uit. Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen en daarin bleken de Paraguayanen uiterst koelbloedig. Alle vijf de penalties werden benut, waardoor een misser van Yuichi Komano (lat) Japan fataal werd.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen