Paraguay zet grote stap naar achtste finales

20 juni 2010, 15:26   Bijgewerkt: 20 juni 2010, 19:51

Paraguay staat met één been in de achtste finale. Het Zuid-Amerikaanse land won zondag met 2-0 van Slowakije, waardoor het met vier punten op zak en de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op het programma in een zetel zit.

Paraguay had alle recht op de winst. Slowakije was bang voor de aanvalskracht van de ploeg van bondscoach Gerardo Martino, die met Roque Santa Cruz en Lucas Barrios een gevreesd spitsenkoppel het veld instuurde. Slowakije overdreef het verdedigen echter, waardoor Paraguay continu de bal had en de underdog nauwelijks gevaar stichtte. 

De tegengoal bracht Slowakije wat tot leven. Dat moest ook wel, want met een laatste groepswedstrijd tegen Italië op het programma mocht niet verloren worden van Paraguay. De talentvolle aanvallende middenvelders Stanislav Sestak en Marek Hamsik waren gevaarlijk names Slowakije. Toch bleef Paraguay eenvoudig overeind. 

De achtste finale, waarin Oranje heel goed de tegenstander zou kunnen zijn, kan Paraguay zit na het 1-1 gelijkspel tegen Italië, de 2-0 zege op Slowakije en een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op het programma bijna niet meer ontgaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen