Reële Lippi: "We hadden niet meer verdiend"

20 juni 2010, 19:27

"We hebben niet veel geluk gehad, maar we verdienden ook niet meer. We hebben namelijk niets laten zien", was de harde maar reële conclusie van trainer Marcello Lippi van Italië na de blamage van zijn brigade op het WK. De oefenmeester van de Azzurri zag zijn ploeg tegen voetbaldwerg Nieuw-Zeeland niet verder komen dan 1-1.

"Als we door willen gaan, zullen we tegen de Slowaken toch iets moeten laten zien”, vervolgde hij. “Aanvallend brachten we helemaal niets op de mat. Maar dat is niet de schuld van de spitsen, maar van het hele elftal. We moeten dringend een oplossing vinden." Italië moet donderdag winnen van Slowakije om op eigen kracht de achtste finales te bereiken. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van de uitslag bij Paraguay - Nieuw-Zeeland. Een nederlaag is sowieso fataal voor de titelverdediger.

Voor Nieuw-Zeeland verloopt het WK daarentegen verrassend goed. The All Whites doen met twee punten nog volop mee voor een plek in de knock-outfase. Ook tegen Slowakije speelden de zuiderlingen met 1-1 gelijk, en dat smaakt naar meer. "En nu gaan we winnen van Paraguay", sprak bondscoach Ricki Herbert strijdvaardig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen