Trieste primeur voor Italië en Frankrijk

24 juni 2010, 18:00   Bijgewerkt: 24 juni 2010, 18:08

Italië en Frankrijk hebben de geschiedenisboeken gehaald, maar niet op de manier waarop ze ongetwijfeld gehoopt hadden. Beide landen stonden vier jaar geleden in de WK-finale, maar overleefden dit toernooi de eerste ronde niet. Het is voor het eerst dat beide finalisten van een vorig WK al zo vroeg in het toernooi gesneuveld zijn.

Italië werd in 2006 wereldkampioen door Frankrijk na strafschoppen te verslaan. De Italianen zagen hun kansen op titelprolongatie donderdag vervliegen door een nederlaag tegen Slowakije (3-2), terwijl Frankrijk eerder al als laatste eindigde in een groep met Uruguay, Mexico en gastland Zuid-Afrika. Nooit eerder in de geschiedenis van een WK overleefden beide finalisten van een vorig WK vier jaar later de eerste ronde niet. Opvallend genoeg had zowel Italië (Marcello Lippi) als Frankrijk (Raymond Domenech) in 2010 dezelfde trainer op de bank zitten als vier jaar eerder.

Overigens is het pas de vierde keer dat een regerend wereldkampioen struikelt in de eerste ronde van het WK. Het overkwam Italië eerder in 1950, terwijl Brazilië (1966) en Frankrijk (2002) ook een keer als titelhouder al na één ronde sneuvelden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen