Bengtsson maakt debuut: "Zit op zestig procent"

22 juli 2010, 09:12   Bijgewerkt: 22 juli 2010, 09:18

Rasmus Bengtsson maakte woensdag zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Twente. De verdediger, overgekomen van Hertha BSC, kwam in de oefenwedstrijd tegen VfB Stuttgart na 75 minuten als invaller in de ploeg. Hij kon niet voorkomen dat Twente verloor (1-2), maar hield desondanks een prima gevoel over aan het duel.

"Het is jammer dat je de wedstrijd zo weggeeft, maar het voelt wel goed mijn eerste minuten te hebben gemaakt", zegt Bengtsson op de website van Twente over de wedstrijd, waarin de Tukkers nog wel op voorsprong kwam via Marc Janko. Na de pauze trok Stuttgart de wedstrijd naar zich toe door goals van Harnik en Kuzmanovic.

Zelf was Bengtsson vooral blij dat hij eindelijk kon debuteren. "Het gaat steeds beter, conditioneel merk ik dat ik vooruit ga. Dat neemt niet weg dat ik nog sterker kan worden. Voor mijn gevoel zit ik nu op zestig procent. Voor mezelf is het voornaamste om dat zo snel mogelijk op honderd procent te krijgen", vertelt de Zweed.

De eerste indrukken van FC Twente en Nederland zijn voor de 24-jarige Bengtsson in ieder geval positief. "Het is een leuk team om in te spelen en ook de mensen van de leiding van de club zijn prettige personen. Het is bovendien een sterke selectie die met name technischer speelt dan mijn vorige club Hertha BSC. Voorlopig moet ik ervoor zorgen om conditioneel op en top fit te geraken, daarna hoop ik minuten te pakken. Al ben ik me er van bewust dat het niet eenvoudig zal worden. Er staat een ijzersterk duo achterin, dus het enige wat ik kan doen is alles op alles zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen