Forlan en Lugano inzetbaar tegen Duitsland

9 juli 2010, 20:00   Bijgewerkt: 9 juli 2010, 21:35

Uruguay kan zaterdag in de strijd om de derde plaats op het WK beschikken over sterkhouders Diego Forlan en Diego Lugano. Volgens bondscoach Oscar Tabarez is het duo fit genoeg om tegen Duitsland in de basis te beginnen.

Luis Suarez en Jorge Fucile zijn na een schorsing weer beschikbaar. Tabarez kon dinsdag in de halve finale tegen Oranje geen beroep doen op Lugano (knieblessure), Suarez en Fucile. Forlan, die het eerste doelpunt van Uruguay maakte, ging in de slotfase naar de kant met een dijbeenblessure. De spits van Atletico Madrid was in Zuid-Afrika al vier keer trefzeker. Forlan is één van de kandidaten voor de Gouden Bal, de prijs voor beste speler van het toernooi.

Volgens Tabarez voelt de strijd om het brons niet als een troostfinale. "We zijn heel gemotiveerd. We zullen met alles dat we in ons hebben proberen die derde plaats te veroveren." De wedstrijd in Port Elizabeth begint zaterdag om 20.30 uur.

Tabarez hoorde op de persconferentie dat de inmiddels beroemde octopus Paul een nederlaag voor zijn ploeg heeft voorspeld. De trainer reageerde quasi-serieus: "Dan zijn we bij deze dubbel gemotiveerd. Het gaat er niet alleen om dat we Duitsland verslaan, maar ook die octopus." Paul voorspelde tot nu toe alle uitslagen van het Duitse elftal op het WK goed. Voor de finale Nederland - Spanje wees hij de Zuid-Europeanen aan als winnaar door een mossel uit het 'Spaanse' potje te eten.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen