Forlan wint Gouden Bal, Sneijder tweede

11 juli 2010, 23:48   Bijgewerkt: 12 juli 2010, 01:17

Uruguay verloor zaterdag de strijd om het WK-brons van Duitsland (3-2), waardoor het een medaille misliep. Toch is er één Zuid-Amerikaan die wél eremetaal overhoudt aan de wereldbekerstrijd. Diego Forlan werd zondag, direct na de finale die Spanje won van Oranje, uitgeroepen tot beste speler van het toernooi in Zuid-Afrika.

In de strijd om de Gouden Bal kreeg de aanvaller van het journaille 23,4 procent van de stemmen. Dat was voldoende om Wesley Sneijder en David Villa voor te blijven, die respectievelijk door 21,8 en 16,9 procent van de journalisten werden verkozen.

Thomas Müller legde beslag op twee prijzen. De creatieve Duitser maakte evenals Villa, Sneijder en Forlan vijf goals, maar omdat hij van dit kwartet de meeste assists gaf (drie), wint hij de Gouden Schoen. Zijn drie concurrenten gaven ieder slechts één eindpass. Omdat Villa en Sneijder voor hun doelpunten minder tijd nodig hadden dan Forlan, ontvangen zij respectievelijk de zilveren en bronzen schoen.

Müller werd verder uitgeroepen tot talent van het toernooi. Iker Casillas, de doelman van Spanje, ging aan de haal met de titel ‘beste keeper van het WK'. Dat levert de sluitpost van Real Madrid de gouden handschoen op.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen