Maduro: "Hier hield ik geen rekening mee"

31 augustus 2010, 11:22

Jarenlang was hij niet in beeld bij Oranje. Zelfs toen coach Bert van Marwijk voor het oefenduel met Oekraïne een B-ploeg opriep, kreeg Hedwiges Maduro geen uitnodiging. Pas na een handvol afzeggingen kreeg Maduro een kans en die greep hij met beide handen aan. Hij deed het zo goed, dat hij opgeroepen werd voor de EK-kwalificatieduels met San Marino en Finland. Ook tot zijn eigen verbazing.

“Ja, hier had ik eigenlijk geen rekening mee gehouden”, gaf Maduro maandag toe in gesprek met FCUpdate.nl. De speler van Valencia is binnen enkele weken gepromoveerd van iemand die aanvankelijk niet eens tot het B-team van Oranje behoorde, tot volwaardig lid van de A-selectie. “Een mooie stap, toch?”, lacht hij.

Sindsdien groeide Maduro uit tot vaste basisspeler bij Valencia. Soms als centrale verdediger, soms als verdedigende middenvelder. “In thuiswedstrijd, of tegen zwakkere tegenstanders, speel ik meestal centraal achterin, om de opbouw te verzorgen. In uitwedstrijd ben ik meestal de meest verdedigende pion op het middenveld. Ik kan op beide posities prima spelen.”

Een opmerkelijke ontwikkeling, vindt ook de hoofdrolspeler zelf. “Natuurlijk kwam deze uitnodiging voor mij ook als een verrassing. Ik ben de wedstrijd tegen Oekraïne zonder verdere verwachtingen ingegaan, ik wist natuurlijk ook dat toen alle WK-gangers ontbraken. Blijkbaar heb ik een goede indruk gemaakt op de bondscoach.”

Het lijkt er op dat Van Marwijk pas tijdens het duel met Oekraïne zag wat Maduro kan, terwijl de oud-Ajacied dat bij Valencia wekelijks laat zien. Maduro ziet dat echter anders. “De bondscoach hield me daarvoor al in de gaten, zei hij. Misschien was mijn spel tegen Oekraïne voor hem de bevestiging die hij nodig had, dat weet ik niet. Ik vind het in ieder geval een heel positieve ontwikkeling. Ik heb een grote stap gezet, het is nu aan mij om me ook de komende trainingen en wedstrijden te bewijzen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen