Oranje begint nog zonder Van Nistelrooy

30 augustus 2010, 18:49   Bijgewerkt: 30 augustus 2010, 19:04

Nog zonder Ruud van Nistelrooy, die maandagmiddag opgeroepen werd als vervanger van de geblesseerde Robin van Persie, is Nederland maandag begonnen aan de lange weg richting het EK. Op het trainingscomplex van Quick Boys in Katwijk werkte de formatie van coach Bert van Marwijk een eerste training af richting de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (vrijdag) en Finland (dinsdag). 

Van Marwijk begroette 'slechts' achttien spelers op zijn trainingsveld, waarvan er twee (Theo Janssen en Khalid Boulahrouz, niets deden. Het duo bleef in de dug-out zitten. Verder ontbraken Wesley Sneijder, Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en dus Van Nistelrooy, die zich pas morgen bij de Oranje-selectie voegt. Ook Sneijder arriveert pas dinsdag in Nederland, omdat hij vanavond nog in actie komt voor zijn club.

De Zeeuw en Van der Wiel meldden zich eerder vandaag wel bij de selectie in Noordwijk, maar maakten de training niet mee. Nadat ze wat oefeningen in het krachthonk gedaan hadden, vertrokken ze om vanavond het gala Voetballer van het Jaar bij te wonen. Beide spelers zijn in de prijzen gevallen en verruilen hun trainingspak even voor gala-kostuum, om zich dinsdag weer bij Oranje te voegen.

Datzelfde geldt dus voor Van Nistelrooy, die eerder vandaag zijn eerste Oranje-invitatie sinds 2008 ontving. Hij traint dinsdag voor het eerst weer mee. Drie dagen later, op vrijdagavond, staat de uitwedstrijd tegen San Marino op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen