Al-Nasr geeft Twente-speler Diba niet vrij

22 september 2010, 08:44   Bijgewerkt: 22 september 2010, 09:27

Anouar Diba mag voorlopig nog niet debuteren voor FC Twente. Zijn vorige club Al-Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten wil de speler, die onlangs zijn doorlopende contract opzegde, niet vrijgeven. FC Twente moet mogelijk de FIFA inschakelen.

Advocaat Jan Kabalt, die Diba juridisch bijstaat, vertelt in De Telegraaf dat Diba zijn contract bij Al-Nasr opzegde wegens achterstallige betalingen. Volgens hem kan de kwestie nog wel even duren. "Alles wijst erop dat Al-Nasr de speler niet wil vrijgeven. Diba heeft zijn nog twee jaar doorlopende contract opgezegd, omdat Al-Nasr twee maanden achter liep met de salarisbetaling. Al-Nasr is het hier niet mee eens, maar voor dit soort gevallen is er een spoedprocedure bij de FIFA om vrijgave te krijgen. Deze procedure vergt echter wel enige tijd, mogelijk twee tot drie weken."

Als Al-Nasr de speler vrijgeeft, moet Diba daarna nog proberen om zijn laatste centen los te peuteren bij de club. Ook daarvoor heeft de FIFA een procedure. "Maar daar zal veel meer tijd mee zijn gemoeid. Dat kan oplopen tot een jaar", aldus Kabalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen