Huntelaar: "Het is allemaal niet zo spannend"

2 september 2010, 00:00   Bijgewerkt: 1 september 2010, 23:45

Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld, zegt Klaas-Jan Huntelaar over zijn transfer. "Voetbal is alleen leuk als je voetbalt. Als je niet speelt, is er niets aan." En dus verruilde de spits deze week zijn rol als bankzitter bij AC Milan voor een driejarig avontuur bij Schalke 04, waar hij weer wekelijks aan spelen toe hoopt te komen.

Schalke 04 is voor Huntelaar al zijn vierde club in ruim anderhalf jaar. Na zijn vertrek bij Ajax in januari 2009 speelde hij een half jaar voor Real Madrid en één jaar voor AC Milan. Zijn verblijf bij de Europese topclubs werd niet wat hij er van gehoopt had; vooral bij Milan kwam hij weinig aan de bak. En als hij speelde, was het als verkapte rechterspits. De Oranje-international hoopte dit seizoen op een nieuwe kans, maar wist voldoende toen Milan met Zlatan Ibrahimovic een nieuwe spits haalde: zijn rol in Milaan was uitgespeeld.

Na een gesprek met Schalke 04-coach Felix Magath was het voor Huntelaar vervolgens kristalhelder: zijn toekomst lag niet meer in Milaan, maar in Gelsenkirchen. "Dat gesprek was heel belangrijk voor me, ik wilde weten wat hij met me van plan was. Ik ga bij Schalke als diepe spits spelen, niet meer vanaf rechts zoals bij Milan. Garanties kun je nooit krijgen, maar ik weet zeker dat ik bij Schalke veel ga spelen. Bovendien wordt er in de Bundesliga aanvallend gespeeld; ik denk dat ik daar goed tot mijn recht kan komen."

"Maar ik hou er eigenlijk ook niet van om achterom te kijken", haast Huntelaar zich te zeggen. Hij wil vooral vooruit kijken, naar het nieuwe seizoen bij Schalke 04 en natuurlijk Oranje. Dit moet het seizoen worden waarin Huntelaar weer wekelijks gaat voetballen, gaat scoren en mogelijk ook weer de spits van Oranje wordt. Als dat lukt, zal iedereen zeggen dat de moeizame periodes bij Real en Milan hem sterker gemaakt hebben. "Tsja, zo werkt dat in de voetballerij", lacht hij. "Als ik nu scoor, zal iedereen roepen dat ik sterker teruggekomen ben. Maar volgens mij is het allemaal niet zo spannend. Ik ga gewoon hetzelfde doen als ik altijd gedaan heb."

Alleen nu dus in Duitsland, in het Königsblau van Schalke 04. Duitse media waren woensdag al naar het trainingskamp van Oranje in Noordwijk gereisd om de spits het één en ander te vragen over zijn transfer. Het Duits van Huntelaar was nog niet goed genoeg om alle vragen te beantwoorden, maar in het Engels gaf hij de Duitsers keurig tekst en uitleg bij zijn overstap. "Well, football is only fun when you play."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen