Kieft heeft twijfels bij transferbeleid AC Milan

Ger
4 september 2010, 21:42

Wim Kieft zet vraagtekens bij het transferbeleid van AC Milan. De voormalig international van Oranje, tegenwoordig vooral bekend als analist bij Sport1, begrijpt niet dat de tegenstander van Ajax in de Champions League de Braziliaan Robinho heeft aangetrokken.

"Ik heb niet zoveel met die speler. Alle kwaliteiten die ze hem altijd toedichten, zie ik niet terug in zijn spel", zegt Kieft, zelf ooit in Italië actief voor Pisa en Torino, in De Telegraaf. "Ik twijfel ook over zijn mentaliteit. Het lijkt wel of die Brazilianen alleen maar willen uitgaan. Je zag het eerder ook bij Ronaldinho, Adriano en Ronaldo. Als het echte liefhebbers van het spel zijn, waarom pakken ze dan niet wat ze kunnen pakken in het voetbal? Bij al die jongens lijkt het wel voorbij zo rond hun 28e. Dat heeft puur te maken met hun levenswijze en dat vind ik jammer."

De oud-spits is wél enthousiast over Zlatan Ibrahimovic, die FC Barcelona verliet voor Milan. "Natuurlijk is Zlatan een aparte jongen en is het met hem niet gelukt bij FC Barcelona, maar het blijft gewoon een topspits. Het is ook lastig voor een spits om bij FC Barcelona te spelen. De meeste spitsen willen ook meevoetballen, maar in het systeem van FC Barcelona mag een spits niet de looplijnen van Xavi en Iniesta kapot maken. Daarom moet je heel simpel en sober spelen. Ibrahimovic kon dat niet opbrengen, daarvoor is zijn ego te groot."

"Ik verwacht dat Ibrahimovic het bij AC Milan wel gaat redden. De ruimtes voor een spits zijn in Italië vaak groter, omdat er veel op de counter wordt gespeeld. Natuurlijk heeft hij wel wat op zijn hals gehaald door via een omweg van Inter naar de grote concurrent te gaan. Maar Zlatan is een gozer die daarvan leeft. Hij vindt het juist een uitdaging om die strijd aan te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen