Kuyt en Boulahrouz haken af bij Oranje

6 september 2010, 15:31   Bijgewerkt: 6 september 2010, 16:04

DIrk Kuyt en Khalid Boulahrouz moeten de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland aan zich voorbij laten gaan. De twee spelers zijn maandag, tijdens de laatste training, geblesseerd geraakt. Met name de blessure van Kuyt is vrij ernstig.

Kuyt kwam tijdens de besloten oefensessie in het stadion van ADO Den Haag ongelukkig ten val tijdens een omhaal en heeft een verstuiking van zijn gewricht tussen sleutelbeen en schoudertop opgelopen, liet bondscoach Bert van Marwijk weten. Mogelijk zijn er ook wat bandjes in de schouder verrekt of gescheurd. Hij vliegt al vanmiddag terug naar Liverpool en is vermoedelijk enkele weken uit de roulatie. 

De blessure van Boulahrouz is minder ernstig, maar ook hij mist in principe de partij tegen de Finnen. De verdediger kreeg tijdens een afwerkvorm last van zijn lies. "Het schoot er in toen de oefening eigenlijk al voorbij was", aldus Van Marwijk.

Door de kwetsuur van Kuyt mist Oranje tegen Finland de complete voorhoede van het WK, want ook Robin van Persie en Arjen Robben zijn niet van de partij. Een tegenvaller, aldus Van Marwijk. "Maar we wisten natuurlijk al een tijdje dat Robin en Robben niet zouden spelen. Een aantal jongens hebben zich de afgelopen periode stilzwijgend bij de ploeg gespeeld, zoals Elia, Jeremain Lens en nu ook Ruud van Nistelrooy. Dat is goed, maar feit blijft dat we onze complete WK-aanval missen."

Tegen Finland keert John Heitinga na een schorsing terug in de ploeg. Wie Dirk Kuyt vervangt, is onduidelijk. Jeremain Lens is de enige rechte rechtsbuiten in de ploeg, maar ook Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart kunnen daar spelen.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Pieters, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, De Jong; Afellay, Sneijder, Elia; Huntelaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen