PSV'er Berg blijft vier wedstrijden geschorst

Ger
24 september 2010, 09:56   Bijgewerkt: 24 september 2010, 10:27

Marcus Berg komt niet onder zijn schorsing voor vier wedstrijden uit. De commissie van beroep van de KNVB houdt vast aan de uitspraak van de tuchtcommissie. Dat heeft de voetbalbond vrijdagochtend aan PSV laten weten. Door de schorsing mist de aanvaller de duels met zijn oude club FC Groningen, VVV Venlo, Willem II en Feyenoord.

Berg krijgt de straf voor een actie in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. De Zweedse international deelde een elleboogstoot uit aan opponent Timothy Derijck. Het incident werd niet waargenomen door scheidsrechter Pol van Boekel. Naar aanleiding van de tv-beelden legde de tuchtcommissie Berg echter een schorsing van vier wedstrijden op, maar de Scandinaviër ging tegen die straf in beroep.

In afwachting van de beroepszaak mocht de aanvaller gewoon voor de Eindhovenaren spelen. Nu is Berg echter alsnog de klos. Zaterdag moet hij tegen FC Groningen voor de eerste keer op de tribune zitten.

Berg liet vorige week aan FCUpdate.nl al zijn onvrede blijken. "Ik heb al eerder gezegd dat het belachelijk zou zijn als ik voor zoiets een schorsing zou krijgen. Ik raakte hem met mijn elleboog, maar dat was een ongelukje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen