Van Bommel nieuwe aanvoerder Oranje

1 september 2010, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. Bondscoach Bert van Marwijk heeft de middenvelder benoemd tot opvolger van Giovanni van Bronckhorst, die na het WK een punt achter zijn carrière zette.

Voor Van Marwijk is de keuze voor Van Bommel een logische. "Hij heeft ervaring als aanvoerder bij PSV en Bayern München, heeft de juiste leeftijd en speelt op een juiste positie. Bovendien is hij een leidinggevend figuur", legde de coach uit.

Volgens de bondscoach heeft hij niet lang na hoeven denken over zijn beslissing. "Voor mij was het direct duidelijk. Ik heb het aan de staf voorgelegd, maar ons gesprek daar over heeft misschien één minuut geduurd. We waren het er unaniem over eens dat Van Bommel de logische opvolger van Van Bronckhorst is."

Van Bommel, de schoonzoon van Van Marwijk, was volgens de coach blij met zijn uitverkiezing tot aanvoerder van Nederland. "Toen ik het hem vertelde, schrok hij in eerste instantie even. Maar al snel zei hij, dat hij het een hele eer vond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen