Van Nistelrooy viert Oranje-comeback met goal

3 september 2010, 23:06   Bijgewerkt: 4 september 2010, 00:16

Ruud van Nistelrooy heeft zijn comeback in het shirt van Oranje met een doelpunt opgeluisterd. De spits van Hamburger SV, na ruim twee jaar terug bij het Nederlands elftal, mocht na de rust in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen San Marino invallen en bepaalde kort voor tijd de eindstand op 0-5. Klaas Jan Huntelaar had met drie goals een groot aandeel in de Nederlandse driepunter.

San Marino was de ideale tegenstander om de weg naar Euro 2012 in Polen en Oekraïne te starten. Waar Oranje de nummer twee van de wereld is en over spelers uit de absolute wereldtop beschikt, is San Marino met nog een paar landen, op papier, het zwakste voetballand op aarde. De Zuid-Europeanen beschikken maar over twee profs, maar een écht goede indruk maakten zij niet tegen Nederland, dat zonder een aantal vaste waarden uit de WK-selectie aantrad.

Giovanni van Bronckhorst stopte na de mondiale titelstrijd als profvoetballer, terwijl John Heitinga nog een schorsing had openstaan wegens zijn rode kaart in de finale. Zij werden vervangen door respectievelijk Hedwiges Maduro en Erik Pieters, die na het duel met Oekraïne dus wederom de kans kregen om zich te bewijzen. Verder ontbraken Arjen Robben en Robin van Persie door blessures, waardoor Eljero Elia en Klaas Jan Huntelaar weer eens in de basis stonden.

Huntelaar, die zijn carrière na een mislukt avontuur bij AC Milan een nieuwe impuls wil geven bij Schalke 04, dacht na een kwartier de score te openen. De goalgetter reageerde alert toen San Marino-doelman Aldo Junior Simoncini een afstandsschot van Elia losliet. De goal werd echter, terecht, afgekeurd omdat hij een muizenstaart buitenspel stond. Even later viel de 0-1 dan toch. En ook daaraan leverde Huntelaar een cruciale bijdrage.

Na de doelwissel bracht bondscoach Bert van Marwijk Rafael van der Vaart en dat bleek al snel een goede zet. De nieuwbakken speler van Tottenham Hotspur gaf na 48 minuten een goede pass op Huntelaar, die in geheel vrijstaande positie de score tot 0-3 opvoerde. En hoewel Huntelaar vorig seizoen nauwelijks speelde bij AC Milan heeft hij nog altijd een neusje voor goals, zo bewees hij in de 64ste minuut nog maar eens. Na wederom een voorzet van Kuyt maakte hij er 0-4 van.

Het volgende EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal is dinsdag al. In de Kuip komt Finland, dat zich vandaag blameerde bij Moldavië (2-0 verlies), op bezoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen