Heitinga: "Natuurlijk heeft iedereen zijn mening"

7 oktober 2010, 16:44   Bijgewerkt: 7 oktober 2010, 16:50

De weg naar het Europees kampioenschap is nog lang, maar Oranje kan deze week al een flinke stap in de goede richting zetten. Als de wedstrijden tegen Moldavië en Zweden gewonnen worden staat Nederland er na vier duels uitstekend voor. FCUpdate.nl sprak met John Heitinga over Oranje, de 'kwestie-De Jong' en zijn situatie bij Everton. “Logisch dat ik de laatste wedstrijden niet speelde.”

“Hoezo, wat is er met Nigel dan?”, vroeg Heitinga, terwijl hij zijn gezicht in de plooi probeerde te houden. Hem was net gevraagd wat hij van de situatie rond Nigel de Jong vond. Op het moment dat het onderwerp ter sprake kwam, veranderde hij van houding. De antwoorden werden voorzichtiger, het gezicht serieuzer. Maar ook nu de wedstrijd tegen Moldavië voor de deur staat, kan je niet om het onderwerp heen.

Gevraagd naar zijn eigen mening in de zaak-De Jong laat Heitinga niet het achterste van zijn tong zien. Hij kiest zijn woorden zorgvuldig, maar laat wel blijken dat hij de omstreden middenvelder volledig steunt. “Nigel is een goede jongen, hij breekt echt niet bewust iemands been. Zo is hij niet. In Engeland zie je dat soort tackles wel vaker, soms nog wel harder. Alleen wat in Nigels nadeel spreekt, is dat er een paar van dit soort incidenten kort achter elkaar zijn geweest. Maar een crimineel is hij zeker niet. Dat gaat veel te ver. Of ik hem al gesproken heb? Nee, maar ik heb hem wel een sms'je gestuurd. Of een pingetje, zoals dat tegenwoordig heet.”

Dat Oranje tegenwoordig de vice-wereldkampioen is, helpt in dit soort wedstrijden volgens Heitinga ook niet mee. “We zijn de nummer twee van het WK en staan tweede op de wereldranglijst. Dat realiseren tegenstanders zich ook. Voor ons is er weinig veranderd, maar landen benaderen ons nu wellicht op een andere manier.”

De laatste dagen gingen wat geruchten dat Heitinga zijn langste tijd gehad zou hebben bij Everton, omdat hij de laatste wedstrijden niet in actie kwam. Bayern München en VfL Wolfsburg zouden interesse hebben. “Ach”, reageert Heitinga. “Dat ik de laatste weken niet speelde, kwam omdat ik licht geblesseerd was. Ik was niet honderd procent fit, dus koos de manager voor iemand anders. Logisch. Van Bayern en Wolfsburg heb ik niets gehoord. Afgelopen zomer wel van Wolfsburg, maar daarna niet meer. Ik neem die geruchten dus niet zo serieus. Maar het is geen straf hoor, om met zulke mooie, grote clubs in verband gebracht te worden.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen