Magere, maar probleemloze zege voor Oranje

8 oktober 2010, 22:21   Bijgewerkt: 9 oktober 2010, 00:21

Op weg naar het Europees kampioenschap van 2012 heeft Oranje een lastige klip omzeild. In Chisinau won de vice-wereldkampioen de uitwedstrijd tegen Moldavië met 0-1. Klaas-Jan Huntelaar maakte al in de eerste helft het enige doelpunt voor Nederland, dat eigenlijk geen moment in de problemen kwam.

Moldavië-uit, altijd lastig. Het is een cliché, maar het klopt wel. Lekker voetballen op het kleine, hobbelige veldje in het koude Chisinau is bijna onmogelijk. Zeker tegen elf Moldaviërs die de ruimtes klein houden, leunen op de defensie en loeren op snelle uitbraken. Menig land is in het verleden met puntverlies uit Moldavië vertrokken. Dat Oranje wél drie punten pakte, is dan ook een prima prestatie.

Op de eeuwige topscorerslijst van Oranje nadert Huntelaar door zijn treffer Marco van Basten, die met 24 doelpunten op plek negen staat. Recordhouder is nog altijd Patrick Kluivert, die in 79 interlands veertig treffers wist te maken.

Kansen voldoende dus voor Oranje, maar een tweede doelpunt bleef uit. Ook Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart en opnieuw Huntelaar kwamen in kansrijke positie voor het doel van Namasco, maar maakten de verkeerde beslissingen.

Hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd, al bakte Moldavië er weinig van. Eén keer had het stadionnetje reden tot lachen, toen een man het veld betrad en een eigen bal achter Maarten Stekelenburg schoot. De man nam het applaus van het publiek dankbaar in ontvangst, voordat hij opgepakt en ingerekend werd door de Moldavische beveiligers. Verder dan dit curieuze 'doelpunt' kwam Moldavië niet, waardoor Oranje weer drie punten kan bijschrijven en de koppositie overneemt in de groep. Dinsdag kan een volgende stap naar het EK gezet worden, als Zweden naar de ArenA komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen