Wotte woedend over boete Universitatea

13 oktober 2010, 12:15   Bijgewerkt: 16 januari 2011, 14:33

Voor een interview in een Roemeense krant heeft Mark Wotte een boete van 25.000 euro opgelegd gekregen van zijn oud-werkgever FC Universitatea Craiova. De coach pikt de geldstraf van de Roemeense middenmoter echter niet.

Clubpreses Adrian Mititelu, die Wotte na vijf maanden op non-actief stelde, vindt dat Wotte in het vraaggesprek Universitatea schade heeft toegebracht. De preses van de nationale voetbalbond van Roemenië deelt het standpunt van Mititelu. “Ik ben ervan overtuigd dat Mititelu en Dumitru Dragomir (bondsvoorzitter, red.) samenspannen”, briest Wotte in Voetbal International. “Zij willen geld van mij hebben, terwijl ik niet schuldig ben. Ik krijg de boete voor een simpel interview. Nadat ik was geschorst door de club, heb ik misschien te veel verteld. Maar ik heb niets verkeerds gezegd. Ik heb niemand beledigd of gekwetst.”

Wotte zou juist degene zijn die nog geld moet krijgen van Universitatea Craiova. “Ik heb de laatste vier maanden geen salaris gehad. De club is mij nog zestigduizend euro schuldig. We hebben de FIFA al ingeschakeld om tot een oplossing te komen”, vervolgt Wotte, die ook het sporttribunaal CAS en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens gaat inschakelen. “De nu opgelegde sanctie gaat in tegen de vrijheid van meningsuiting”, besluit de Nederlandse oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen