Jol: "Cruciaal duel in het seizoen"

19 november 2010, 13:22   Bijgewerkt: 19 november 2010, 13:48

Voor Ajax is het zaterdag erop of eronder. Als de Amsterdammers aan willen haken in de titelstrijd, mag de thuiswedstrijd tegen PSV niet verloren gaan. Dan loopt de achterstand op de ploeg uit Eindhoven namelijk op tot negen punten.

Wint Ajax, dan slinkt die voorsprong tot een schramele drie punten. Trainer Martin Jol van Ajax erkent het belang van het duel met PSV. "We willen graag inlopen; dit is een cruciaal duel in het seizoen", aldus de oefenmeester. Jol put moed uit vorig seizoen. "Toen hebben we ook voor hete vuren gestaan en gingen we daar goed mee om." 

Ajax verloor de laatste twee wedstrijden, thuis tegen ADO Den Haag (0-1) en uit tegen AZ (2-0), waardoor het zicht op de landstitel in korte tijd flink is vervaagd. "Dit seizoen hebben we ook weer een dip gehad. Die heeft iedere ploeg wel eens en daar moeten we uit zien te komen. Vorig jaar is dat ook gelukt", aldus de Scheveninger.

Clubicoon Johan Cruijff voerde de druk op Ajax de laatste weken op door in zijn columns in De Telegraaf felle kritiek te leveren op het financiële en sportieve beleid in Amsterdam. Volgens Jol is de wedstrijd tegen PSV daardoor niet extra onder druk komen te staan. "Bij een club als Ajax heb je daar altijd mee te maken, we hebben dat nu eigenlijk zelf veroorzaakt. Ik ervaar die druk als uitdagend. Je hebt randzaken en hoofdzaken, het gaat om de hoofdzaken. We moeten gewoon winnen."

Supporters meldden zich vrijdag tijdens de training met spandoeken en vuurwerk bij sportcomplex De Toekomst. Een aantal fans meldde zich langs de rand van het veld, anderen bleven bij de ingang staan. Jol zocht hen na de training met een aantal spelers even op. "Zo'n sfeeractie is altijd leuk, we zijn daarom even naar ze toe gegaan. Dan heb je toch weer een band zo vlak voor een belangrijke wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen