Late gelijkmaker Monaco kost PSG koppositie

18 december 2010, 22:55

Paris Saint Germain heeft verzuimd de eerste plaats in de Ligue 1 helemaal voor zichzelf te nemen. De hoofdstedelingen kwamen zaterdag op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen AS Monaco. Ze hebben nu net als OSC Lille en Stade Rennes 31 punten, waardoor ze de koppositie met die clubs moeten delen.

Na een half uur zette Sébastien Puygrenier Monaco op voorsprong in het Parc des Princes. Zeven minuten na de rust had Paris SG orde op zaken gesteld; door twee treffers van Nene leidde het met 2-1. Twee minuten voor het eindsignaal moest de thuisploeg echter toestaan dat Daniel Niculae de 2-2 binnen schoot.

Lille heeft de macht in handen omdat het één wedstrijd minder heeft gespeeld. De komende tegenstander van PSV in de Europa League ontmoet zondag op eigen veld AS Nancy. Stade Rennes kwam eerder op de dag ook op 31 punten, door met 1-0 te winnen van Valenciennes. Biyik maakte in blessuretijd het enige doelpunt.