FA straft Blackpool voor opstellen 'verzwakt' elftal

27 januari 2011, 19:54   Bijgewerkt: 28 januari 2011, 13:12

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) heeft Blackpool een forse boete opgelegd. De Premier League-club moet een bedrag van 25.000 pond betalen omdat het vorig jaar bewust met een verzwakt team zou zijn aangetreden tegen Aston Villa.

De formatie die op 10 november in actie kwam tegen de 'Villans' was op liefst tien plekken gewijzigd door manager Ian Holloway ten opzichte van het team dat een week daarvoor tegen Everton aan de aftrap was verschenen.

Na afloop van het duel dreigde de 47-jarige oefenmeester ontslag te nemen indien de huidige nummer twaalf van de Engelse competitie een boete zou krijgen, een uitspraak waar hij later weer op terugkwam. "Ik ben de manager en ik bepaal zelf wie er speelt en wie niet", sprak hij tegen de BBC. Blackpool verloor de wedstrijd met 3-2 door een treffer van James Collins in de laatste minuut.

Holloway erkende dat zijn doorgevoerde wijzigingen voor de buitenwacht misschien wat raar zouden overkomen, maar dat hij zich ertoe genoodzaakt zag door de overvolle speelagenda van de Premier League. "We moesten vier wedstrijden in twaalf dagen spelen en mijn basisspelers konden het niet meer bijbenen."

"Als één of andere slimmerik van de Premier League mij wil vertellen wie ik op mag stellen, kom maar een kopje koffie met me drinken. Die gooi ik waarschijnlijk over je heen. Het is een absolute schande", brieste de Engelse trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen