Mourinho: "Wat ik heb bereikt is sensationeel"

Ger
11 januari 2011, 10:39   Bijgewerkt: 11 januari 2011, 11:33

José Mourinho werd maandag uitgeroepen tot beste trainer van 2010. De 47-jarige Portugees, die met Internazionale de treble won en daarna bij Real Madrid aan de slag ging, is verrast over zijn snelle carrière.

"Het is ongelooflijk. Binnen tien jaar heb ik de stap gemaakt van assistent tot de beste trainer van de wereld. Wat ik heb bereikt is behoorlijk sensationeel", zegt Mourinho op de website van de FIFA. "Toch is een coach niets zonder zijn spelers. Het perfecte team is er ook niet één waarbij de trainer de spelers beter maakt, maar waarbij de spelers ook hun trainer beter maken. Ik werd in 2010 gelukkig omgeven door een spectaculaire groep mensen."

De Portugees verwacht niet dat hij in 2011 nog meer succes kan boeken. "Dat is onmogelijk. Wellicht kan ik de prestaties wel evenaren, maar dat zal bijzonder moeilijk worden. In de Champions League moeten we afrekenen met enkele fantastische tegenstanders en in de Spaanse competitie hebben we concurrentie van een zeer sterk Barcelona."

Mourinho kan zich niet vinden in de shortlist van de Gouden Bal voor de beste speler van de wereld. Naast winnaar Lionel Messi behoorden Xavi en Andrés Iniesta tot de genomineerden. "Ik vind het een schande dat Wesley Sneijder niet op het podium eindigde. Hij had het verdiend om er te staan. Het is ook jammer voor Cristiano Ronaldo, die met zijn kwaliteiten en prestaties zeker bij de eerste drie hoort."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen