Overstap Van Bommel naar AC Milan is rond

25 januari 2011, 12:00   Bijgewerkt: 25 januari 2011, 12:38

De transfer van Mark van Bommel van Bayern München naar AC Milan is rond. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over een transfer met onmiddellijke ingang van de 33-jarige middenvelder, meldt Bayern op haar website.

Van Bommel had nog een contract tot het eind van het seizoen bij Bayern. Hij moet bij AC Milan de personele problemen op het middenveld oplossen die zijn ontstaan door de blessures van Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Andrea Pirlo en Massimo Ambrosini. Omdat Bayern er al rekening mee hield dat Van Bommel uiterlijk in de zomer zou vertrekken, haalde het deze winter met Luiz Gustavo al een opvolger. 

Bayern haalde Van Bommel in de zomer van 2006 weg bij FC Barcelona, enkele weken nadat hij met de Catalaanse club de Champions League gewonnen had. Hij werd de eerste buitenlandse aanvoerder uit de geschiedenis van de Duitse club. Met Bayern won Van Bommel twee landstitels en één nationale beker. Vorig seizoen bereikte de ploeg de finale van de Champions League, waarin Inter te sterk was.

Bij Milan treft Van Bommel zijn landgenoten Seedorf en Urby Emanuelson. Ook Emanuelson werd deze maand aangetrokken. Hij komt over van Ajax.

Volgens Bayern wilde Van Bommel zelf graag naar Milan. "Het was zijn nadrukkelijke wens om deze transfer te maken. Mark is altijd een voorbeeldige prof en een uitstekende aanvoerder geweest. Uit respect voor zijn verdiensten voor de club hebben we besloten mee te werken aan een vertrek. Wij wensen Mark en zijn familie het allerbeste voor de toekomst toe", meldt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen