Ajax hard onderuit bij Spartak Moskou

17 maart 2011, 20:56   Bijgewerkt: 17 maart 2011, 21:35

Met het schaamrood op de kaken tuimelde Ajax donderdagavond van het internationale podium waarop het zo graag wil acteren. De formatie uit Amsterdam kan zich na de kansloze nederlaag bij Spartak Moskou (3-0) de komende maanden volledig concentreren op de slotfase van de eredivisie en de finale van het nationale bekertoernooi, waarin FC Twente op 8 mei de tegenstander is.

Waar Ajax vorige week voor eigen publiek ondanks de nederlaag (0-1) nog domineerde tegen de populairste club van Rusland, werd het in het Loezjniki-stadion volledig van het kunstgras gespeeld. De formatie, startend met negen spelers uit de eigen opleiding, bestreed Spartak Moskou in de return van de achtste finale van de Europa League als een jeugdploeg.

Ajax verloor binnen een half uur het uitzicht op de kwartfinale van de Europa League en mocht niet eens klagen dat het "slechts’’ tegen een achterstand van 0-2 aankeek. Trainer Frank de Boer kon in de rust veel spelers wisselen, maar liet uiteindelijk de twee grootste dissonanten achter in de kleedkamer. Daley Blind en Mirelam Sulejmani moesten plaatsmaken voor Eyong Enoh en Aras Özbiliz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen