Ten Rouwelaar en Boschker bij Oranje

18 maart 2011, 12:05   Bijgewerkt: 18 maart 2011, 12:28

Jelle ten Rouwelaar behoort voor het eerst tot de selectie van Oranje. De 30-jarige doelman van NAC Breda is opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije. Ook routinier Sander Boschker is van de partij. Hij is tweede doelman. Ruud van Nistelrooy en Jeremain Lens behoren tot de afvallers.

Door de blessure van Maarten Stekelenburg is Michel Vorm de komende duels eerste doelman. Sander Boschker wordt zijn eerste stand-in, Jelle ten Rouwelaar is als derde keeper bij de groep gehaald. Met name de keuze voor Boschker is opvallend, want de 40-jarige doelman is bij zijn club FC Twente reserve. "Maar Sander heeft ervaring, is met ons naar het WK geweest en barst nog van de ambitie. Hij heeft niet voor niets net bijgetekend bij FC Twente. Voor deze belangrijke wedstrijden wilde ik een ervaren tweede keeper en dus viel de keus op Boschker", aldus Van Marwijk.

Ten Rouwelaar, de derde doelman voor de komende interlands, is de enige debutant. Vergeleken met de 27-koppige voorselectie zijn, naast Stekelenburg, ook Luuk de Jong, Jeremain Lens, Ruud van Nistelrooy, Peter Wisgerhof en Demy de Zeeuw afgevallen. De groep voor beide duels met de Hongaren bevat 23 spelers. Oranje speelt 25 maart eerst uit in Boedapast, vier dagen later is de return in de ArenA.

Selectie Nederland

Doel: Michel Vorm (FC Utrecht), Sander Boschker (FC Twente), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (HSV), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Theo Janssen (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (FC Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham)

Aanval: Eljero Elia (HSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen