Vleminckx: "We doen niet onder voor Nederlanders"

Ger
24 mei 2011, 15:52

Björn Vleminckx is met de nationale ploeg van België in voorbereiding op de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De aanvaller, die NEC deze zomer verlaat voor Club Brugge, is zeer te spreken over het surplus aan goede aanvallers bij de Rode Duivels.

"De luxe is enorm in de voorhoede", zegt Vleminckx in Het Nieuwsblad. "Ik juich dat alleen maar toe, ook al ben ik nu niet zeker van mijn plaats en zou ik, als ik bijvoorbeeld enkele jaren geleden topscorer van Nederland was, wellicht wel in de basis staan. Natuurlijk wil ik nu spelen, maar ik doe alles wat de bondscoach me opdraagt."

"Zie eens wie hier allemaal rondloopt", gaat de aanvaller verder over de selectie van keuzeheer Georges Leekens. "We hebben een heel complete ploeg. Ik heb het er al vaak over gehad met mensen in Nederland: deze lichting moet niet meer onderdoen voor de Nederlandse lichting. Dat was een paar jaar geleden wel nog het geval."

"Als ik mijn speelminuten krijg, ga ik alles wat ik in Nederland heb geleerd, laten zien. Dit is mijn eerste officiële interland, dit is de mooiste wedstrijd in mijn nog prille carrière. Op termijn wil ik een basisplaats veroveren bij de Rode Duivels. Ik voel me nog fit. Het is toch geweldig om in zo'n belangrijke wedstrijd een rol te kunnen spelen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen