Eriksen helpt Denen aan broodnodige zege

14 juni 2011, 22:31   Bijgewerkt: 14 juni 2011, 22:39

Jong Denemarken heeft weer zicht op de halve finale van het jeugd-EK. Na de verrassende nederlaag tegen Zwitserland op de eerste speeldag moest het gastland winnen van Jong Wit-Rusland om de boel in eigen te houden en dat lukte: 2-1.

Gemakkelijk ging het zeker niet voor de Denen. Door een treffer van Dmitri Baga kwam Wit-Rusland, dat eerder IJsland met 2-0 verslagen had, zelfs met 0-1 voor. Lang liet het antwoord van de Denen echter niet op zich wachten. De ploeg kreeg een penalty en Ajacied Christian Eriksen ging achter de bal staan. Hij miste, maar kon in de rebound alsnog scoren. Hierna bleef het lang 1-1, tot Nicolai Jorgensen het op zijn heupen kreeg. Hij scoorde fraai en bezorgde zijn ploeg daarmee de winst.

Door de winst staat Jong Denemarken nu tweede in de groep, achter Zwitserland. Een zege in de laatste wedstrijd tegen IJsland volstaat vrijwel zeker om door te gaan. Het puntloze IJsland is echter nog altijd niet kansloos voor de halve finale.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen