Oranje schrijft wederom historie: 11-0

2 september 2011, 22:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oranje blijft geschiedenis schrijven. Na de unieke eerste plaats op de officiële wereldranglijst van de FIFA boekte de ploeg vrijdag de grootste overwinning uit de rijke historie van de KNVB. San Marino werd in Eindhoven met maar liefst 11-0 opgepeuzeld. Robin van Persie was met vier goals de meest trefzekere man.

Het was natuurlijk ook een ongelijke strijd, de nummer één van de wereld tegen de nummer laatst. Want dat is San Marino, dat tot vandaag slechts één van zijn 107 interlands wist te winnen. Maar hoe ongelijk een strijd op papier soms ook is, het blijft lastig om dat in de stand tot uiting te brengen. Vaak blijft de score in dit soort potjes beperkt tot ‘slechts’ 4-0 of 5-0.

Na die eerste drie goals volgde een kleine adempauze voor San Marino. Oranje werd iets slordiger, miste een paar kansen, waardoor het halverwege nog ‘maar’ 3-0 stond.

11-0, een ongekende uitslag. In het verleden won Oranje twee keer een interland met 9-0, maar de dubbele cijfers werden nooit gehaald. Opnieuw heeft Bert van Marwijk met zijn ploeg iets unieks neergezet. Dat concurrent Zweden eerder op de avond verloor van Hongarije (2-1) en Nederland dus al vrijwel zeker is van een plek op het Europees kampioenschap van 2012, maakt de avond van Oranje perfect.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen