Sonck oordeelt: "Talenten, maar geen ploeg"

5 september 2011, 10:52   Bijgewerkt: 5 september 2011, 11:04

Als je een gefrustreerde oud-international als Wesley Sonck een column laat schrijven na een teleurstellende interland, kan je rekenen op gepeperde teksten. Een kans om zijn falende landgenoten met de grond gelijk te maken en zichzelf met terugwerkende een compliment te geven, laat de spits van Lierse SK niet liggen.

België speelde vrijdag met 1-1 gelijk bij Azerbeidzjan, waardoor de talentvolle generatie zeer waarschijnlijk niet naar het EK van 2012 gaat. De 33-jarige Sonck kreeg van die wedstrijd heimwee naar de tijd dat hij zelf in de spits stond. "Mijn generatie was minder getalenteerd dan deze. Ik was zeker niet de beste voetballer van die generatie, verre van zelfs. Maar als ik kansen kreeg, trapte ik ze er wel vaak in. 24 keer op 57 wedstrijden", lepelt hij op in zijn column in Het Nieuwsblad.

"Denk nu niet dat ik hier zit te solliciteren voor een plaats bij de nationale elf. Ik weet ook wel dat zolang Leekens trainer is, dat niet meer zal gebeuren. Maar in onze generatie stond er wel een ploeg op het veld. Nu zijn het stuk voor stuk toptalenten. Stuk voor stuk, en dat maakt dus geen ploeg", legt hij de vinger op de zere plek.

Volgens Sonck heeft het huidige België meer routiniers nodig. "Dan ga je misschien geen sambavoetbal proberen te tonen op een patattenveld, zoals in Azerbeidzjan. Mooi om naar te kijken, maar zo verduiveld inefficiënt. Dan gaat Toby niet mee opbouwen, waardoor hij bij die zeldzame tegenaanval van de Azeri's niet op tijd terug is. Het zijn allemaal details, maar net deze details kosten ons de plaatsing voor het EK. We gaan dus weer voluit voor 2014. Timmy Simons en ik zullen dan al wel te oud zijn. Jammer van al die verloren generaties", verwijst hij nogmaals naar zichzelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen