Advocaat stapt op bij mislopen EK

6 oktober 2011, 08:35

Als Dick Advocaat er niet in slaagt om Rusland naar het EK van 2012 te loodsen, legt hij zijn functie neer. Dat laat de Hagenaar weten in een interview met De Telegraaf. Rusland staat momenteel aan kop in zijn kwalificatiegroep en ligt dus op koers voor een EK-ticket, maar de voorsprong op de concurrentie is bijzonder klein. De Russen kunnen zich in de laatste twee wedstrijden geen puntverlies veroorloven.

"Wij hebben met Rusland alles in eigen hand. Dat is het belangrijkste op dit moment. Het voordeel is dat ik een ploeg heb die tegen druk bestand is. Het zijn allemaal geroutineerde spelers, die bij grote clubs hun geld verdienen. Die jongens raken niet zo gauw in de war. Het is grotendeels dezelfde kern waarmee Guus Hiddink in 2007 en 2008 werkte", zegt Advocaat over de naderende ontknoping in de groep.

Mocht het mis gaan, dan is er voor Advocaat maar één conclusie mogelijk: dan vertrekt hij per direct als bondscoach. "Als ik me met Rusland niet kwalificeer, is het klaar. Dat heb ik met de Russische bond ook zo besproken in mijn contract. Het heeft geen zin om verder te gaan als ik na volgende week geen doel meer heb."

Rusland speelt vrijdag tegen Slowakije, één van de overgebleven concurrenten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen