De Jong: "Ik begrijp dat Blom rood gaf"

30 oktober 2011, 00:10

Of het een terechte rode kaart was, wilde Luuk de Jong niet zeggen. Maar de spits van FC Twente liet na de topper tegen PSV wel weten begrip te hebben voor de beslissing van scheidsrechter Kevin Blom om Kevin Strootman van het veld te sturen.

Strootman kreeg de kaart na een tackle op De Jong. "Hij raakte me, dat is zeker. Aan de binnenkant van mijn enkel", zegt De Jong tegen FCUpdate.nl. Van kwade opzet bij zijn collega-international was volgens hem geen enkele sprake. "Ik denk eigenlijk dat Kevin me niet zag komen. Hij probeerde zijn been in te trekken, maar omdat hij me raakte kan ik me wel voorstellen dat de scheidsrechter besloot om rood te trekken."

De rode kaart kwam voor FC Twente als geroepen, want daarvoor had de ploeg weinig te vertellen. "Die kaart was het keerpunt in de wedstrijd, dat is duidelijk. Vooral in de tweede helft deed PSV het slim, ze hadden controle over de wedstrijd. Wij speelden erg aanvallend, we probeerden ze te verrassen. Gegokt en verloren, zo kan je het zeggen. Gelukkig hebben we in ieder geval nog een punt kunnen pakken."

Achteraf moet Twente daar blij mee zijn, maar eigenlijk gingen de Tukkers voor de winst. "We moesten winnen, ook met het oog op AZ. Als je in eigen stadion speelt, ga je voor de drie punten. Dat was ook de insteek van de tactiek. Helaas pakte die niet helemaal goed uit. Zelf stond ik op het middenveld en omdat we veel achter PSV aan liepen, kwam ik energie tekort om bij te sluiten bij de spits. Tegen mindere ploegen lukt dat vaak beter. Maar, zoals gezegd: we hebben een gok genomen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen