Kroaten willen revanche nemen op Turken

13 oktober 2011, 19:31   Bijgewerkt: 13 oktober 2011, 19:59

Kroatië treft in de play-offs voor Euro 2012 het Turkije van bondscoach Guus Hiddink. Voor Slaven Bilic, de keuzeheer van het Balkanland, staat het tweeluik vooral in het teken van revanche. Op het EK in 2008 gingen de Kroaten in de kwartfinale, na een krankzinnig slot, onderuit tegen de Turken.

Ivan Klasnic zette Kroatië destijds in de laatste minuut van de verlenging op voorsprong en dacht zijn land daarmee naar de laatste vier te hebben geschoten. Maar Semih Senturk maakte nog geen minuut later gelijk en sleepte daarmee een penaltyserie uit het vuur. De Turken zegevierden uiteindelijk vanaf elf meter met 3-1.

“We hebben drie jaar gewacht, gedroomd van revanche. We hebben nu meer kwaliteit in de selectie dan destijds het geval was”, aldus Bilic op de FIFA-website. “Turkije is een sterke tegenstander, maar niet sterker dan wij. Hiddink? Dat is één van de beste coaches ter wereld; ik heb veel respect voor hem. Maar hij is niet degene die speelt.”

Kroatië begint met een uitwedstrijd. Bilic ziet dat als een voordeel. “Turkije gaat in elke thuiswedstrijd vol voor de winst. Ze zetten veel druk. Dat geeft ons ruimte om hen op de counter pijn te doen”, besluit de bondscoach optimistisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen