Leekens: "Het onmogelijke mogelijk maken"

Koen Freriks
9 oktober 2011, 11:14   Bijgewerkt: 9 oktober 2011, 11:21

Voor Nederland is kwalificatie voor het EK van 2012 nooit echt spannend geweest, maar de Belgen moeten dinsdag nog boven zichzelf uit stijgen om kans te houden op het Europese hoofdtoernooi in Polen en Oekraïne. Bondscoach George Leekens gelooft in de Belgische kansen tegen het superieure Duitsland, ook al zijn de statistieken alleszeggend.

"Duitsland is een geweldige tegenstander. We zullen top moeten zijn. We zullen moeten afzien en onze pijngrens verleggen", vertelde Leekens zaterdagavond tegen Sporza. "Ik hoop ook dat de Duitsers ons wat onderschatten en misschien verkeren ze nog in de roes van hun zege in Turkije. Al zijn ze erg efficiënt."

België leek tot voor kort nog uitgespeeld, maar staat inmiddels weer boven de grote rivaal Turkije. "Wij moeten eigenlijk niets. We waren al een tijdje uitgeschakeld, maar hebben uiteindelijk toch overleefd. Nu moeten we proberen om deze onmogelijke opdracht toch mogelijk te maken."

Onmogelijk is die opdracht op voorhand, omdat Duitsland net als Nederland en Spanje vooralsnog alle wedstrijden kwalificatiewedstrijden won. Bovendien won België honderd jaar geleden in 1910 voor het laatst van de oosterburen. Daarna volgden negen nederlagen en één gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen