Leekens: "Twintig minuten op topniveau"

Ger
12 oktober 2011, 08:58   Bijgewerkt: 12 oktober 2011, 09:53

De nationale ploeg van België greep dinsdagavond naast een ticket voor het EK in Polen en Oekraïne. De Rode Duivels verloren hun laatste kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland (3-1). Bondscoach Georges Leekens is niettemin tevreden over zijn ploeg.

"Ik ben trots dat we toch tot de laatste wedstrijd hebben meegedaan, wie had dat vier maanden geleden gedacht", aldus Leekens tegen Sporza. "Twintig minuten spelen we een heel goeie wedstrijd, echt op topniveau, maar daarna geven we het weg. Bij de 1-0 van Özil was er te weinig pressing op de bal en dat de 2-0 net valt na een stilstaande fase van ons, dat kan niet. Er werd niet uitgevoerd wat afgesproken was."

"Daarna wordt het natuurlijk hollen achter de bal. Ik kan de jongens weinig verwijten, ze hebben gevochten en we hebben een fantastische groep. Maar er zijn nog enkele werkpuntjes. En dit Duitsland is natuurlijk ook een erg goeie ploeg", stelt de trainer, die zijn blik al richt op de campagne voor het WK van 2014. "We gaan nu de volgende campagne voorbereiden. We hebben toch veel gezien in het laatste jaar. Maar de ontgoocheling is enorm groot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen