Topklasse: vergeten rode kaart leidt tot herhaling

1 oktober 2011, 14:40   Bijgewerkt: 1 oktober 2011, 14:52

De KNVB heeft bepaald dat de topper tussen Rijnsburgse Boys en Spakenburg in de Topklasse zaterdag gedeeltelijk overgespeeld moet worden.

Spakenburg won met 1-0 van Rijnsburgse Boys, maar speelde in de slotfase van de wedstrijd onreglementair met elf man. Danny van den Meiracker kreeg in de 81ste minuut zijn tweede gele kaart, maar scheidsrechter Huizinga vergat de rode kaart te trekken en dus mocht de aanvaller blijven staan.

Daarop tekende Rijnsburgse Boys, met succes, protest aan bij de KNVB. Die oordeelde dat de laatste negen minuten op een nader te bepalen datum moeten worden overgespeeld. Van den Meiracker is er dan uiteraard níét bij. Spakenburg start met een 1-0 voorsprong, na een goal van uitgerekend Van den Meiracker.